Honda je najveći svetski proizvođač ugradnih motora. Znate li razloge za to? Još od 1948. odlikuju ih superiorne performanse, izdržljivost, niska potrošnja, upotrebljivost, pouzdanost, dugotrajnost, lakoća korišćenja… Honda motore ugrađuje u svoje uređaje više od stotinu renomiranih proizvođača, svetskih brendova, od kosačica i kultivatora do građevinskih mašina. Mnoge inovacije iz oblasti malih četvorotaktnih motora su upravo Honda inženjeri osmislili i konstruisali. Prvi četvorotaktni motor na svetu koji radi u svim pozicijama, 360°, je Honda M4 serije. Oko 14.000.000 primera se godišnje plasira širom planete. Globalno orjentisana ka ekologiji, standardi koje nameće daleko prevazilaze postojeće regulatorne norme.  Po načinu upotrebe, motore možemo svrstati u 6 grupa: M4, GCV/GSV, GXV, GC, GX i iGX

M4 serija

Mini 4 (M4) je serija kompaktnih, laganih motora izvedenih u OHV i OHC tehnologiji. Idealna je u primeni kod uređaja kao što su trimeri, mini kultivatori i manje građevinske mašine. Posebno je praktična jer radi pod svim uglovima ( GX 25 i GX 35 – 360°)pa se nameće kao vrhunska zamena za dotrajale i prevaziđene dvotaktne motore kod raznih ručnih alata.

GCV/GSV serija

GCV / GSV je u OHC tehnologiji, napredni UNIBLOCK cilindar sa kaišem koji je bez održavanja i kompaktna i lagana konstrukcija čine ovu grupu motora najpodesnijom za ugradnju u kosačice i ostale baštenske uređaje. Ima inteligentni sistem za hladni start i veoma tih rad.

GXV serija

GXV je serija motora u OHV tehnologiji za poluprofesionalnu i profesionalnu upotrebu, sa svim komponentama izrađenim da izdrže ekstremne napore kod veoma zahtevnih korisnika.

GC serija

GC serija izrađena u OHC tehnologiji je namenjena za najširi spektar primene. Takođe sa UNIBLOCK cilindrom i kaišem kome nije potrebno održavanje poseduje odličan odnos između radne zapremine i snage, a smanjenje broja mehaničkih komponenti garantuje tiši rad.

GX serija

GX serija je namenjena profesionalnoj industrijskoj upotrebi u OHV i OHC tehnologiji. Sve komponenete su izrađene da izdrže ekstremne napore, ima profesionalnu “heavy-duty” konfiguraciju i idealan odnos radne zapremine i snage. To su motori koji vas neće izdati ni pri najvećim opterećenjima.

iGX serija

iGX serija je GX serija unapređena inteligentnim STR upravljačem koji omogućava stabilan broj obrtaja nezavisno od promene opterećenja i opciju predefinisanja broja obrtaja po zahtevu korisnika. Tu je i novi filter od specijalnih materijala – smanjuje emisiju izduvnih gasova tako da zadovoljava najstrože svetske norme. Stabilnije performanse i mogućnost daljinskog upravljanja svrstavaju ovu seriju među omiljene kod naprednih korisnika.